Интернет се нуждае от бутон „Изтрий”

Ерик Шмид смята за пропуск отсъствието на бутон "Изтрий" в интернет

Ерик Шмид смята за пропуск отсъствието на бутон “Изтрий” в интернет

Ерик Шмид, председател на борда на директорите на Google, смята, че интернет се нуждае от бутон „Изтрий”. В момента практически всяка информация, попаднала в мрежата, остава там завинаги, дори когато е загубила своята актуалност или е лъжовна.

Като пример Шмид посочва ситуацията, при която срещу даден човек се повдига обвинение, което след това бива снето. Но информацията за обвинението остава в интернет завинаги и набеденият човек се сблъсква с трудности при опит да постъпи на работа, например.

Отсъствието на бутон „Изтрий” е сериозен пропуск, смята Ерик Шмид, цитиран от CNET.

Миналия месец токийският съд задължи Google да изплати компенсации на японци, пострадали от резултатите при търсене в интернет. Имената им се оказали свързани с престъпления, които те не са извършили.

Все повече подобни ситуации възникват и в други страни. Възползвайки се от този пропуск на мрежата, някои компании започнаха да предлагат услуги по търсене и премахване от интернет на данни за хората.

Коментари по темата: „Интернет се нуждае от бутон „Изтрий””

добавете коментар...

  1. GlobalLeader

    Време беше да се сетят – точно Google са основната сила, която въведе архивирането за вечни времена и на практика премахна триенето, а след това и други фирми направиха същото. Впрочем за имейл важи същото. Едно време факсовете на термохартия се саморазрушаваха и само важните оставаха, копирани навреме, и така и трябва да бъде.

    А тези, писали преди мен, явно не са били обвинявани, че сестра им е к**ва, та после да обясняват, че нямат сестра.

  2. Anonymous

    За да не може да се провери, защо сащ нападна Саддам, и имаше ли там химически оръжия ?
    ” Изтриване” е необходимо само на измамниците.

  3. :)

    Има и един друг въпрос…КОЙ ще натиска бутона изтрий и с каква цел? 😉

  4. malkiq koko

    Saglasen sum batka!!!Nujno e da ima delete!

  5. бат коко

    ами направете бутона, след проверка на истинността на инфото , натискате бутона и всичко се оправя, другият вариант е да заместите НЕвярната информация със вярна. както ви харесва, но най добре си е DELETE бутона 😉

    “www.karadev.net”

Коментар