Акционерите в Nokia губят търпение

Стивън Елоп продължава да бъде оптимист за бъдещето на Nokia, но акционерите в компанията не са на същото мнение

Стивън Елоп продължава да бъде оптимист за бъдещето на Nokia, но акционерите в компанията не са на същото мнение

Големите акционери в Nokia стават все по-недоволни от политиката, която следва ръководството на компанията в лицето на Стивън Елоп. Вчера CEO-то за пореден път потвърди безусловната обвързаност на Nokia към платформата Windows Phone, което предизвика сериозни критики от страна на акционерите.

Ръководството прави всичко възможно, но очевидно това не е достатъчно. Пътят към ада е постлан с добри намерения. Моля, сменете пътя, призова акционер, цитиран от Ройтерс.

Според инвеститорите, процесът на преход от Symbian към Windows Phone е трябвало да отнеме не повече от две години. През този период компанията действително е загърбила старата платформа в полза на Windows Phone, но финансовите резултати не радват акционерите.

През 2000 г. една акция на Nokia струваше 65 евро, а сега се търгува за по-малко от 3 евро.

Много акционери искат от Стивън Елоп да преразгледа стратегията на компанията. Чуват се гласове са ориентация към Google и Android, тъй като нещата с Microsoft не се получават.

Инвеститорите все още държат акции на Nokia, заради сантименталност. Навярно си спомнят, че компанията стана символ на възраждането на Финландия в края на миналия век.

Коментар