Amazon ще разтърси пазара с 3D смартфон

Джеф Безос показва първия таблет на Amazon, а скоро ще видим в ръцете му и революционен 3D смартфон

Джеф Безос показва първия таблет на Amazon, а скоро ще видим в ръцете му и революционен 3D смартфон

Интернет гигантът Amazon планира шумно навлизане на пазара за смартфони. Компанията подготвя революционен 3D модел, който показва плаващо над екрана изображение, съобщи Уол Стрийт Джърнъл, позовавайки се на надеждни източници, близки до делата на Amazon.

3D смартфонът се очаква на пазара в близките месеци. Заедно с него компанията на Джеф Безос ще пусне и аудиоплейър, доближавайки се още повече до модела на Apple. По-рано, от позицията на най-голям доставчик на е-книги и четци за тях, Amazon атакува сегмента на таблетите.

Потребителите на новото устройство ще виждат триизмерно изображение, без да слагат специални очила. В допълнение, те ще могат да управляват смартфона с очите си, благодарение на технология, подобна на тази в Samsung Galaxy S4.

Същевременно, Amazon работи по създаване на евтин мобилен плейър за възпроизвеждане на поточно аудио от сървърите на компанията. Носят се слухове, че компанията ще предложи скоро и телевизионна приставка за поточно видео.

Смартфонът и ТВ приставката са само два от продуктите, залегнали в мащабен проект, възложен на Lab126 Amazon в Купертино. Там се разработват устройства с кодови наименования A, B, C и D, твърди Уол Стрийт Джърнъл. Засега няма официална информация от Amazon за новите продукти.

В последните години Amazon се изкачва в класацията на топ производителите на мобилни устройства. По данни на IDC, през първото тримесечие на 2013 г. компанията се е утвърдила като четвъртия по големина производител на световния пазар за таблети с дял от 3,7%, отстъпвайки на Apple, Samsung и Asus.

Таблетите Kindle са най-продаваните Android устройства от този клас на американския пазар с дял от над 54%, по данни на IDC. Анализаторската компания Localytics им отрежда 33% дял от пазара на Android таблети през януари т.г., срещу 10% за основния конкурент Nook.

Коментари по темата: „Amazon ще разтърси пазара с 3D смартфон”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Амазон изпуснаха възможността да пуснат таблет с eInk екран.
    Изпревариха ги: “http://www.reader.bg/news/item/622.html”

Коментар