Мусала Софт с презентация на конференцията WebTech 2007

Четвъртото издание на конференцията за Интернет технологии WebTech, се проведе на 29 и 30 юни в Техническия Университет – Варна. В двата дни лекции и дискусии, морската ни столица събра настоящи и бъдещи софтуерни инженери на този единствен по рода си форум, посветен изцяло на уеб технологиите.
Лекциите се провеждаха успоредно в две зали и презентациите дискутираха както последните направления от техническа гледна точка, така и приложението в реалния бизнес свят. Акцентът на WebTech 2007 бе Web 2.0. 
Редовен участник от самото създаване на конференцията, Мусала Софт и тази година бе поканена да представи лекция на събитието. Анислав Атанасов, програмист във фирмата, изнесе пред публиката презентация на тема „Web 2.0 & QEDWiki”, в която дефинира основите термини от Web 2.0 и онагледи с демонстрация на живо новият продукт на IBM QEDWiki (Quick And Easily Done Wiki), който представлява „mashup” контейнер базиран на PHP, Zend Framework, Dojo и MySQL.
„В Мусала Софт съм част от екипа, работещ по проекти на IBM Emerging Internet Technologies, където имам възможността да се занимавам с технологичен research и внедряване при клиенти на най-новите OpenSource & IBM технологии. Както работното ми ежедневие, така и личните ми интереси са съсредоточени върху отворени стандарти за уеб услуги, което ми позволява широк поглед върху тенденциите в тази сфера. Конкретно Web 2.0 има огромен потенциал и той тепърва ще ни се разкрива” – сподели Анислав Атанасов.
“Конференцията WebTech се утвърждава като един от най-значимите ИТ форуми в България. Досега винаги съм присъствал на събитието, но само като посетител. Радвам се, че тази година съм от другата страна и имам възможност да дискутирам интересните ми теми от позицията на лектор” – допълни той.

Коментар