Amazon пусна собствена валута

Amazon Coins ще се ползват за купуване на приложения и други стоки от онлайн магазина  Amazon AppStore

Amazon Coins ще се ползват за купуване на приложения и други стоки от онлайн магазина на Amazon

Интернет търговецът Amazon пусна собствена валута. Притежателите на Amazon Coins ще могат да пазаруват приложения от Amazon AppStore, да използват валутата в игрите и да си купуват други стоки от онлайн магазина на компанията.

В момента виртуалните монети са достъпни само за потребителите в САЩ. 100 монети Amazon Coins се равняват на 1 щатски долар. При покупка на по-големи количества монети потребителите получават отстъпки от цената. Така например, 500 монети струват 4,80 долара, а 10 000 се предлагат за 90 долара.

Въпреки пускането на собствена валута, Amazon ще продължи да приема кредитни карти и ще запази вече съществуващите системи за плащания. Очаква се Amazon Coins да насърчат покупките, тъй като клиентите получават отстъпки, пазарувайки с виртуалните пари.

Amazon смята, че потребителите няма да харчат всички монети наведнъж, така че съхраняваните в сметките им суми ще могат да се използват както в банка. За да насърчи възприемането на виртуалните монети, Amazon е захранила с 500 монети сметките на притежателите на таблета Kindle Fire.

Коментар