Форум на IBM визира развитието на бизнеса

Форум на IBM визира развитието на бизнеса
“Посока? Иновации!” е темата на двудневни дискусии в София

07/06/2006
65% от корпоративните ръководители планират радикално да променят компаниите си през следващите две години, стана ясно на форум “Посока? Иновации!”, организиран от IBM в София. Данните са от представително проучване, проведено от IBM, в което са интервюирани повече от 750 от водещите в света главни изпълнителни директори и бизнес лидери.  

“Бизнес моделът, който изберем, ще определи успеха или провала на нашата стратегия”, обобщава един от анкетираните.

Проучването е и един от поводите за провеждане на форума на IBM. В продължение на два дни на него ще се представят методи и ще се коментират основни идеи за това как иновацията да се превърне в начин за функциониране на бизнеса.

На форума IBM анонсира и водещите си ИТ продукти, наред с мащабни бизнес и корпоративни решения за рационална употреба на технологиите и базите данни. Акцентът пада върху нови методи на интегриране на продукти и услуги, както и решения за цялостна оптимизация на процесите.

Основно кредо на форума е, че бизнес моделите, заедно със самите корпорации, се променят. В тази връзка иновативното мислене, комбинирано с новите технологии, могат да движат нещата напред.

Коментар