Sony пуска интелигентен Blu-ray плеър в Европа

В отговор на нарастващото пазарно търсене Sony разшири гамата си от Blu-ray продукти с нов плеър. BDP-S1E е един от най-силните и интелигентни потребителски модели, разработвани някога от компанията, става ясно от съобщение на Sony в IT in The Press.
Плеърът поставя нови стандарти в HD аудиовизуалното възпроизвеждане на филми, посочват от компанията. Стилното устройство се интегрира във фирмената концепция BRAVIA Theatre, за да осигури върхово забавление.
В плеъра е внедрена технологията 24p True Cinema, която решава добре известен проблем. Кинокамерите снимат 24 кадъра в секунда, а телевизорите работят с по-висока кадрова честота, затова винаги досега се е налагало конвертиране. Резултатът е 4% разлика с оригинала – филмът на телевизионния екран практически върви с 4% по-бързо от оригинала, като честотата на саундтрака се повишава с 4%.
Когато BDP-S1E е свързан към телевизор с възможност за възпроизвеждане на 24p, каквито са моделите от серията BRAVIA D3000, оригиналните 24 кадъра в секунда се визуализират точно така, както камерата ги е заснела. Потребителите виждат и чуват точно това, което трябва и което режисьорът е искал.
Sony позиционира своя BDP-S1E като върхов продукт за домашно кино преживяване. В момента в Европа са достъпни над 250 филма на Blu-ray диск. До края на 2007 година се очакват в България около 50 Blu-ray филма с български субтитри. Седем от осемте големи студия на Холивуд предлагат заглавията си в този формат.
Плейърът BDP-S1E осигурява пълна 1920х1080р HD видео резолюция за Blu-ray диск заглавията. Освен това, при възпроизвеждане на DVD на BDP-S1E, 1080р видео конвертираща система изважда старите филми от DVD-видео домейна и ги представя с нови характеристики, близки до HD резолюцията.
Под елегантния алуминиев и стъклен дизайн на модела има интелигентни възможности. Тъй като е разработен като неразделна част от концепцията BRAVIA Theatre на Sony, BDP-S1E може лесно да се синхронизира с моделите телевизори Sony BRAVIA, HiFi системи и ресивъри. Само с натискане на един бутон функцията BRAVIA Theatre Sync спестява объркващото управление на различен хардуер.
За минути плеърът се интегрира в HD системата за домашно кино. Вниманието към дизайна е подчертано със специалното стъклено покритие на предната част и елегантното алуминиево тяло. Стъклената част блести в тъмно-син цвят, който изчезва, когато светлината в стаята угасне, насочвайки вниманието на зрителя към картината, която създава.
BDP-S1E осигурява до 8 канала некомпресиран линеен PCM цифров звук чрез HDMI и Dolby Digital Plus. Качеството на аудиото е гарантирано чрез напълно разделени аудио схеми, с използване на аудио компоненти от висок клас, масивна конструкция на шасито, скоби за четящото устройство и несиметрично разположени демпфери.
Използването на технологията "x.v.Colour" (разработка на Sony на xvYCC стандарт за видео сигнал) е още начин да се повиши стандарта на HD домашните забавления. Потребителите вече могат да се наслаждават на почти два пъти повече цветове от тези в sRGB пространството, когато се възпроизвеждат дискове, записани с AVC-HD камкордери.
Плеърът поддържа множество видео формати, вкл. MPEG2, MPEG4-AVC и VC1. Интерфейсът HDMI осигурява възможност за свързване на съвместими продукти, докато за притежателите на HDTV телевизори без HDMI е включен аналогов компонентен изход за 1080i като стандартна функция. Плеърът поддържа BD-ROM, AVC-HD, CD и DVD възпроизвеждане от DVD/DVD+-R/+-RW дискове, както и MP3 аудио файлове и JPEG файлове, съхранени на DVD+-R/+-RW.
BDP-S1E се предлага вече и в България, съобщиха от Sony.

Коментар