Лаптопи Apple ще ползват технология от iPhone

 
Следващите модели лаптопи MacBook на Apple ще поддържат технологията "multi-touch", с която се отличава хитовият продукт iPhone. Има разлика обаче. Докато при iPhone технологията е характеристика на екрана, при MacBook от нейните възможности ще се ползва т.нар. тъчпад, според сайта mobiledevice.

 
Multi-touch е нова технология за сензорни екрани, при която дисплеят може да реагира на няколко докосвания едновременно, а не само на едно. Това позволява на потребителите по-гъвкава и комфортна работа с файлове и приложения.
 
iPhone е един от първите популярни потребителски продукти, които предлагат удобството на multi-touch. Очаква се примерът на Apple да последват и други прозводители на устройства със сензорни екрани от рода на смартфони, навигатори, плеъри и др.
 
Новите лаптопи MacBook се очакват на пазара през октомври. Според предварителните информации, моделите ще са два пъти по-тънки от сегашните, в резултат на използване на нови пластични материали. Някои от вътрешните компоненти на MacBook също ще претърпят промяна.

Коментар