Лондон дава 1 млн. паунда на обещаващ стартъп

Лондон привлича обещаващи компании с инициативата „Старт за милион паунда”

Лондон привлича обещаващи компании с инициативата „Старт за милион паунда”

Световен конкурс ще донесе на бързо развиваща се технологична компания, готова да премести бизнеса си в Лондон, инвестицията от 1 милиона паунда.

Инициативата „Старт за милион паунда” (The Million Pound Startup) стартира днес на фестивала „Digital Shoreditch 2013” и се подкрепя от голям брой водещи фирми и организации, сред които кметството на Лондон, TCIO, London & Partners, KPMG и Ketchum и др.

Печелившата компания ще получи един милион паунда и помощ от страна на партньорите, веднага щом започне да развива дейността си в британската столица.

За да спечели наградата от един милион паунда, динамичната млада компания ще трябва да докаже, че има потенциала да използва инвестицията, за да изгради успешен бизнес за над 100 милиона пауна, базиран в Лондон. Всяка компания-участник трябва да има оборот по-малък от един милион паунда на година и да развива търговска дейност по-малко от 10 години.

Конкурсът е отворен за кандидатури до 29-ти август 2013 г., като финалът ще се проведе през декември 2013 г. Фирмата или физическото лице, промотирали победителя, ще получат 1% дялово участие в компанията.

Наградата от един милион паунда е осигурена чрез комбинация от финансиране от бизнес ангели, институционален капитал и групово онлайн инвестиране в стартиращи бизнеси (equity crowdfunding). Регулираната от FCA (Financial Conduct Authority) инвестиционна платформа Seedrs работи по инвестиционния процес.

Коментар