Дупка във Firefox се активира при работа с IE

Експерти по сигурността откриха уязвимост в браузъра Firefox, която може да позволи изпълнение на произволен код и така да бъде компрометирана потребителската система.
Проблемът се проявява, когато потребителят посети зловреден уеб сайт от браузъра Internet Explorer, който отваря уязвимият Firefox, посочват специалистите на Secunia.
Грешката е потвърдена за Firefox версия 2.0.0.4 при системи под Windows XP с инсталиран Service Pack 2 и всички обновления до момента.
От Secunia маркират дупката като високо критична, тъй като може да бъде използвана за изпълнение на произволен код. Според експертите, чрез използване на firefoxurl URI е възможно употребата на Internet Explorer или друг Windows-базиран браузер да доведе до стартиране на Firefox и моментално изпълнение на Javascript код.

по темата: „Дупка във Firefox се активира при работа с IE”

добавете коментар...

  1. Gecata

    Тази дупка вече е неутрализирана с днешния ъпдейт на FireFox – 2.0.0.5 – Забележете скоростта на реакция при подобни пролуки и сравнете с тази на отстраняването на подобни на IE. В IE има подобни дупки които зеят така от 2004та година!

Коментар