Android смартфоните вече сканират документи

Обновеното приложение Google Drive for Android вече позволява сканиране на документи с последващо съхранение в облака

Обновеното приложение Google Drive for Android вече позволява сканиране на документи с последващо съхранение в облака

Google разшири възможностите на своето приложение за работа с облачното хранилище Drive, като добави функция за сканиране на документи и последващото им съхранение в облака. Ролята на скенер изпълнява смартфон под управление на Android.

Освен че сканира документи, Google Drive for Android може да разпознава текста и изображенията в тях. Опростен интерфейс позволява бързо разбиране на принципите на работа на новата функция и намалява времето, необходимо за обучение за сканиране с помощта на смартфон.

Самият процес на сканиране използва вградената в смартфона камера. Обновеното приложение може също така да търси сканирани документи в облачното хранилище. Google Drive for Android сканира всякакви документи, вкл. обикновен текст и формули, от източници като касова бележка, фактура, меню в ресторант, визитна картичка и др. След това системата може да ги търси по етикети и дата на създаване.

Google предлага приложението безплатно в онлайн каталога Google Play. За работа с него е необходим смартфон или таблет с Android 3.0 Honeycomb или по-нова версия.

Наскоро Google въведе нови тарифи за ползване на облачното хранилище Drive и обедини услугата със социалната мрежа Google+ и електронната поща Gmail. Потребителите получават безплатно 15 GB дисково пространство, а срещу 5 или 10 долара месечна такса могат да ползват съответно 100 или 200 GB.

Даунлоуд: Google Drive for Android

Коментари по темата: „Android смартфоните вече сканират документи”

добавете коментар...

  1. Потребител

    Да не се ползва най-добре.

Коментар