Yahoo се нареди на опашката за Hulu

Yahoo се присъедини към групата от кандидати видеоуслугата Hulu

Yahoo се присъедини към групата от кандидати за видеоуслугата Hulu

Yahoo се нареди на опашката за покупка на видеоуслугата Hulu в конкуренция с Directv, Time Warner Cable, William Morris Endeavor, KKR, Guggenheim Digital и The Chernin Group. Стойността на евентуална сделка варира от 1 до 2 милиарда долара, предаде Ройтерс.

Hulu предлага видео по интернет за епълски устройства (iPhone, iPad и iPod Touch) срещу абонамент от 7,99 долара на месец. Компанията получава също приходи от реклама. Част от съдържанието на услугата е достъпно свободно.

Hulu беше обявена за продажба през миналата година. Тогава Yahoo заяви готовност да плати 2 млрд. долара за ексклузивни права върху програмите й. Наскоро компанията придоби социалната мрежа Tumblr за сумата от 1,1 млрд. долара, за да си осигури най-активната част от интернет аудиторията – младите хора на възраст от 18 до 25 години.

Инвеститори в Hulu са медийните гиганти News Corp. и Walt Disney. Приходите на компанията за миналата година възлизат на 695 млн. долара, а платените й потребители към април т.г. са 4 милиона. По-рано от покупка на Hulu се интересуваше и Apple.

Коментар