Yahoo става Altaba след сделката с Verizon

Пионерът в интернет Yahoo ще се преименува в Altaba

Пионерът в интернет Yahoo ще се преименува в Altaba

Интернет компанията Yahoo планира да смени името си след приключване на сделката с Verizon. В бъдеще пионерът в интернет ще се нарича Altaba Inc., съгласно документи, подадени в Комисията по ценни книжа и борси на САЩ.

Според някои източници обаче, под новото име ще оперира единствено холдинговата компания, а брандът Yahoo ще продължи да съществува.

С приключване на сделката с телеком гиганта Verizon, който придобива интернет бизнеса на Yahoo, компанията ще напуснат главният изпълнителен директор Мариса Майер и още петима членове на борда на директорите, вкл. съоснователят на Yahoo Дейвид Фило, а за нов шеф ще бъде избран Ерик Бранд.

Основният актив на Altaba ще бъде 15-процентният й дял в китайския гигант в е-търговията Alibaba, който е по-ценен от целия интернет бизнес на Yahoo, продаван на Verizon, пише TechSpot.com.

Името Altaba е свързано вероятно с Alibaba и цели да актуализира имиджа на компанията, предвид оставащия й бизнес след продажбата на активи на Verizon. Altaba ще запази 35,5% дял в Yahoo Japan, съвместно предприятие на Yahoo и Softbank.

Очакваната сделка на Vеrizon и Yahoo ще роди холдинг с месечна аудитория от над 1 млрд. души. Телеком операторът придобива интернет активите на Yahoo за $4,83 млрд, но не и дела на компанията в китайската Alibaba Group.

Под контрола на Verizon ще преминат, в частност, е-пощата Yahoo! Mail с над 225 млн. потребители на месец, услугите за видеореклама BrightRoll и анализ Flurry, рекламната платформа Gemini и редица други услуги, обединени в портала Yahoo. В бъдеще всички активи на Yahoo ще бъдат интегрирани в бизнеса на компанията AOL, придобита по-рано от Verizon.

Все още обаче не е сигурно, че сделката между Verizon и Yahoo ще се състои. Два големи инцидента със сигурността в последните месеци доведоха до компрометиране на над 1 млрд. акаунта в Yahoo, което може да накара Verizon да поиска намаляване на цената на сделката или въобще да се откаже от нея.

Коментари по темата: „Yahoo става Altaba след сделката с Verizon”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Мариса ставала в 4p.m. да ходи на работа.

  2. ми ся

    аз пък ще си сменя и-мейла…

Коментар