250 участници привлече инициативата Bgschool.bg

Проектът Bgschool.bg е отворен за всички, които искат да се развиват в областта на уебдизайна и програмирането

Проектът Bgschool.bg е отворен за всички, които искат да се развиват в областта на уебдизайна и програмирането

Двеста и петдесет участника развиват проекти по инициативата Bgschool.bg, която цели да подпомогне българското образование. В рамките на кампанията ученици и студенти могат да развият способностите си в ИТ сферата, а учебните заведения да подобрят своето онлайн присъствие.

Проектът е отворен за всички, които искат да се развиват в областта на уебдизайна и програмирането. Те могат да развият и реализират собствените си идеи безплатно и да използват придобитите знания и умения в практиката с помощта на компаниите ICN.bg и Devision.bg.

Участниците имат осигурен безплатен хостинг, както и 2GB дисково пространство, 50GB месечен трафик, неограничен брой имейл акaунти, FTP потребители и субдомейни, 10 броя бази данни и 5 броя паркирани домейна.

„Развитието и интегрирането на информационните системи в образованието е неизбежна стъпка в ерата на дигитализацията. Фактът, че двеста и петдесет ученици, студенти и учебни заведения вече се възползваха от възможностите, които предлагаме, осмисля усилията ни до сега”, сподели Юлиян Бориславов, управител на ICN.Bg.

Учебните заведения също могат да се възползват от програмата, за да подобрят своята видимост в интернет и същевременно да направят уебсайтовете си по-интересни и лесни за използване.

Коментар