COSMOTE разширява покритието на своята 3G мрежа в Гърция

COSMOTE, компанията с най-голямо присъствие в Гърция и собственик на българския мобилен оператор GLOBUL, все повече разширява 3G мрежата си в страната. Клиентите на COSMOTE сега имат възможност да използват качествени HSDPA услуги със скорост до 3.6 Mbps през 3G мрежата на компаниятадори и в отдалечените планински и крайбрежни райони.
COSMOTE оптимизира и разширява покритието на своята 3G мрежа във всички географски региони на страната и сега клиентите на COSMOTE могат да сърфират в интернет и да теглят файлове и приложения за мобилните си телефони лесно и бързо, дори когато се намират на малки острови, в населени места извън големите градски центрове, както и в основните туристически обекти.
За да може ефективно да отговори на увеличаващото се търсене на високотехнологични 3G услуги, компанията си е поставила като основен приоритет постоянното разширяване на мрежата от „трето поколение”, която вече обхваща 80% от Гърция. COSMOTE беше първият оператор на гръцкия пазар, който въведе услуги, базирани на технологията HSDPA през юни 2006 г.

Коментар