Американците все още купуват пейджъри

Пейджърите са вторият по популярност остарял продукт сред американските потребители

Пейджърите са вторият по популярност остарял продукт сред американските потребители

Някои стари технологии продължават своя живот, и то не къде да е, а на един от най-развитите пазари – американския. Пейджърите – устройства, които бяха популярни в зората на мобилната ера, заемат второ място в класация на 12-те практически изчезнали от употреба в света технологии, с които обаче американците не могат да се разделят.

През миналата година потребителите в САЩ са купили нови пейджъри за 7 милиона долара, сочи анализ на Laptopmag. Друг любопитен резултат от проучването е свързан с матричните принтери – те са трети в класацията с продажби в размер на 20 хиляди устройства.

На първо място сред отживелите технологии, ползвани в САЩ, е комутируемият достъп до интернет. 10 милиона американци са ползвали този начин за достъп до мрежата, като голяма част от тях просто не са имали друг избор, тъй като в някои региони липсва широколентов интернет. Други от потребителите са избрали комутируемият достъп, за да пестят.

Все още в САЩ са популярни и джобните компютри. През миналата година американците са купили 350 хиляди нови устройства от тази категория. Продадени са също така и 13 милиона броя чисти VHS касети.

В класацията попадат още жичните и радио-телефоните, продажбите на които достигат съответно 5 милиона и 21,5 милиона броя. Кинескопните телевизори все още са търсени в САЩ – от тях са продадени 10 хиляди броя. Американците са купили също 700 хиляди факса и 4,6 милиона винилови плочи през миналата година.

Коментари по темата: „Американците все още купуват пейджъри”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Борис ти луд ли си да твърдиш, че матричните принтери са доста скъпи? Те са с най-евтината технология за производство и най-евтините консумативи. Точно това е основното им предимство и причината поради която да са нужни на някой. А освен това новите такива принтери си се поддържат от новите ОС – естествено производителят им пише драйверите…

  2. maxobg

    е в това е силата на американците!! ползват си нещата без да се стремят да са на върха на технологийте ! така де ,интереса ,клати феса ,е казал народа !! даже и на Волен !

  3. maxobg

    е в това е силата на американците!! ползват си нещата без да се стемят да са на върха на технологийте ! така де ,интереса ,клати феса ,е казал народа !! даже и на Волен !

  4. Ket

    Това е добра илюстрация на факта, че Америка не е само Източен и Западен бряг, а и доста забутани райони помежду им. Освен това, ако нещо ти върши работа, защо да не го използваш? При нашите условия сме доста разглезени от това, че направо пропускаме някои от придобивките на цивилизацията и вървим напред – визирам пейджърите, а също и чековете във финансовите операции – но рядко някой оценява колко сме привилегировани, защото има от кого да вземаме само най-доброто, най-новото, най-модното.

  5. Борис

    Матричните принтери? 🙂
    Мисля че вече почти всички ги спряаха от производство. Бавни са, трудни за поддръжка, резултата който дават е доста лош, не се поддържат от съвременните ОС и софтуер и освен това са доста скъпи.
    Жалко е, че в някои сфери още има изискване да се печата с матрични принтери, защото наистина са трън в задника.
    Учудвам се, че толкова напредналите американци продължават и то в големи количества да купуват такъв тип стоки.

    Колкото до пейджърите, мисля че могат да ползват и SMS услугата в 2G мрежа, каквато имаме навсякъде (вярно разликата е, че доставката на СМС-а не егарантирана, но пак може да се ползва). Според мен, обаче пейджъра винаги си е бил безсмислено устройство и е необясним бума на употребата му преди години. Да не говорим пък, че сега не е рентабилно да се поддържа допълнителна телекомуникационна мрежа за пейджъри.

  6. Драгомир

    Може би голяма част от изброените продукти биха се продавали успешно и в България, стига да можеха все пак да се ползват и да имаше кой да ги продава. Например пейджърът е много удобно устройство да си информиран и ако не желаеш да те безпокоят. Да ама в България пейджър мрежата отдавна е закрита. Матричните принтери също биха намерили купувачи, защото те имат евтини консумативи. Но някой продава ли ги?

Коментар