Dell XPS 11 – трансформър с висока резолюция

Dell XPS 11 предоставя 11,6-инчов екран с резолюция с Quad HD 2560х1440 пиксела

Dell XPS 11 предоставя 11,6-инчов екран с резолюция Quad HD 2560х1440 пиксела

Един от най-атрактивните продукти на изложението Computex 2013 в Тайван бе таблетът-трансформър XPS 11, показан от американския ИТ гигант Dell. Моделът предоставя 11,6-инчов екран с резолюция Quad HD 2560х1440 пиксела.

Dell XPS 11 стъпва на процесор от четвърто поколение Intel Core i5 с архитектура Haswell. Налични са портове USB 3.0, Thunderbol и HDMI, както и четец на карти.

Устройството тежи 1,13 кг и има дебелина 15 мм. Благодарение на оригинална конструкция с панти, които позволяват завъртане на екрана на 360 градуса, таблетът може да се превърне лесно в ноутбук и обратно.

Таблетът-трансформър ще излезе на пазара в близките месеци с предварително инсталирана операционна система Windows 8.1 (известна с кодово име Blue). Цената все още не е обявена от производителя.

Според Dell, в бъдеще ще настъпи отчетливо разделение на потребителите в съответствие с техните вкусове – едни ще предпочитат таблети, а други – хибридни устройства.

Размерът на екрана няма да бъде толкова важен, колкото функционалността, компактността и възможността за автономна работа, смята още тексаската компания. Критични фактори се явяват също дебелината, теглото и резолюцията на екрана.

Коментари по темата: „Dell XPS 11 – трансформър с висока резолюция”

добавете коментар...

  1. :)

    не си взеха бележка от това недоразумение “DELL STREAK” който го продаваха с амнайсихиляди разпродажби и мъка по веригите 🙂

    DELL просто не е consumer product компания, защото разчита на Intel и един осигурен пазар където да си продаде милионите бройки с договори 😉

  2. Windows 3.1

    Чак пък “3.1”… най-много да е Vista или XP…

Коментар