Samsung издейства забрана на iPhone 4 в САЩ

Американският регулатор ITC забрани импорта и продажбите на iPhone 4 в САЩ

Американският регулатор ITC забрани вноса и продажбите на iPhone 4 в САЩ

Комисията по международна търговия на САЩ (ITC) призна нарушаване на патенти на Samsung от страна на Apple и наложи забрана на вноса и продажбите на някои продукти на компанията от Купертино на територията на страната.

В забранителния списък попадат iPhone 4, iPhone 3GS, iPad 3G и iPad 2 3G, които се сглобяват в Азия и продават по целия свят от оператора AT&T. Samsung подаде иск срещу Apple, твърдейки, че компанията нарушава нейни патенти, свързани с технологични решения за безжично предаване на данни.

Президентът Барак Обама има на разположение 60 дни, за да проучи решението на комисията и евентуално да наложи вето върху него. В противен случай санкцията на ITC ще влезе в сила. Apple може да блокира  решението по съдебен път, като подаде жалба. Вероятно компанията ще се възползва от тази възможност.

Според представители на Samsung, решението на ITC потвърждава факта, че Apple използва неправомерно технологичните иновации на корейския си конкурент.

Дела между Apple и Samsung се водят в 10 страни по света. Решението на ITC е първата победа на Samsung на територията на САЩ. Миналата година американски съд постанови Samsung да плати компенсация от 1 милиард долара на Apple, заради нарушаване на пет нейни патента. След жалба сумата бе намалена до 598,9 млн. долара.

Коментари по темата: „Samsung издейства забрана на iPhone 4 в САЩ”

добавете коментар...

  1. JsT

    Идеята е да се изкарат колосални обещетения за ВЕЧЕ продадените бройки. Първата крачка е официално да се забранят (друг е въпроса колко и дали се продават), а следващата е, базирайки се на решението на ITC да се състави поредното дело. Ясно е, че Samsung надали ще плати и една стотинка в крайна сметка от онези 598 млн долара..

    В общи линии се крадат един друг и според мен Samsung съвсем резонно се опитва да докаже, че и Apple крадът и, че подобни дела са безсмислени. Жалко, че някоя по-малка и скромна фирмичка би била тотално унищожена от гиганти като Apple или Samsung, в случай, че бъдат нарочени в кражна на интелектуална собственост.

  2. Аз

    И четирите модела не се предлагат за продажба, нито се произвеждат почти от година.
    Каква е идеята на такава забрана?

Коментар