Aspire P3 налага нова форма за ултрабук

Форматът на Aspire P3 гарантира висока производителност при работа и забавление, дори и в режим на таблет

Форматът на Aspire P3 гарантира висока производителност при работа и забавление, дори и в режим на таблет

Acer въвежда на пазара мобилния компютър Aspire P3 – ултрабук с нова форма, който може да замести настолния компютър. Устройството събира всички качества на ултрабук в дизайн, който лесно се превръща в таблет, стана ясно на представянето вчера в София.

Aspire P3 тежи 1,39 кг и е дебел 19,75 мм. Като производителност и живот на батерията, моделът стои редом до ултрабуците, но притежава и много от качествата на таблетите – сензорният екран може да се използва като бележник или отделно от клавиатурата.

„Потребителите все повече се ориентират към сензорните устройства независимо дали ги използват за ежедневни задачи като сърфиране в интернет, проверка на електронна поща или игри и развлечения”, каза Данаил Вълков, мениджър бизнес развитие на компанията в България.

Форматът на Aspire P3 гарантира висока производителност при работа и забавление, дори и в режим на таблет, допълни Вълков.

Островната клавиатура на Aspire P3 е пълноразмерна и разположена на обложката на устройството

Островната клавиатура на Aspire P3 е пълноразмерна и разположена на обложката на устройството

Aspire P3 притежава характеристики на истински ултрабук, за да могат потребителите да го използват като основен компютър. Той е подходящ както за работа свързана с ежедневните задачи, така и за създаване на презентации и споделяне на мултимедийно съдържание. Може да стартира няколко приложения едновременно, като например видео конференция, докато преглеждате електронни таблици и документи.

Моделът стъпва на бързи процесори Intel Core i3 и Core i5, които се характеризират с понижена консумация на енергия, за да осигурят по-дълъг живот на батерията (до шест часа). Затваряйки Aspire P3, той вече е в спящ режим, а за да се събуди са му необходими само няколко секунди. Работещ под Windows 8, моделът може да се справи с всички офис програми.

Островната клавиатура е пълноразмерна и разположена на обложката на устройството. Като опция Acer предлага и стилус. Тези характеристики правят Aspire P3 удобен за бизнес клиенти, които често работят в движение, ученици и потребители, които редовно използват Office приложения.

29,5-сантиметровият HD монитор с IPS матрица се отличава с широк екран със 170-градусов ъгъл на виждане. Dolby Home Theater усъвършенства звука както при слушане със слушалки, така и при вградените говорители. Наличен е HDMI порт за споделяне на аудио и видео с други екрани. Вградената Acer Crystal Eye HD предна камера заснема 720p HD видео, а задната 5MP камера е подходяща за снимки с висока резолюция.

Aspire P3 разполага с 60GB или 120GB SSD. Моделът излиза на пазара в България в края на месец юни с препоръчителна крайна цена, започваща от 1399 лв.

Коментари по темата: „Aspire P3 налага нова форма за ултрабук”

добавете коментар...

  1. В.ПРОДАНОВ

    Да лап топчето е наистина доста добро за размерите си .Но по една случайност , малкият хакер в домът ни искаше да е по бърз .По този повод вземал решение да обнови биосът но уви .Обиколихме половината магазини и софтуерни къщи във Варна .Най накрая го възстановиха но частично остана едно нещо което не можаха .5 Мп . камера ,всички казват че не било по техните възможности . Ако някой може да помогне поля пишете ми на “prodanov_19@abv.bg”.Предварително БЛАГОДАРЯ .

Коментар