Globul с нови цени за роуминг от септември

Нова роуминг тарифа, с по-ниски цени от заложените в регламента на Европейската комисия, ще въведе Globul от 1 септември. Месец преди крайния срок за въвеждане на евротарифата, потребителите  на оператора ще могат да се възползват от ниските цени за роуминг.
Изходящите разговори към всички оператори в държавите членки на Европейския съюз ще са на цена за минута от 1,08 лв. с ДДС (0, 46 евро без ДДС), а на входящите – 0,516 лв. с ДДС (0,22 евро без ДДС). За сравнение, в Регламент № 717 от 2007 г. е заложена максимална цена от 0,49 евро без ДДС за изходящи обаждания и 0,24 евро без ДДС за входящи.
Потребителите на предплатени програми на Globul, които използват роуминг услугата в рамките на страните от ЕС, ще заплащат 0,516 лв. с ДДС за минута входящо обаждане.
Тарифите се прилагат както за разговори в натоварената, така и в ненатоварената часова зона за обаждания към фиксирани и мобилни мрежи в страните-членки на ЕС. Повикванията се таксуват на интервал от една минута.
При регистриране в мрежа на оператор от ЕС, всеки роуминг клиент на Globul автоматично и безплатно ще получи основна персонализирана информация, чрез SMS, която ще включвацените за различните роуминг услуги.
От 1-ви септември всички потребители на оператора, които имат активиран роуминг, автоматично ще преминат към новата тарифа.

Коментар