Китай вади доказателства за кибератаки от САЩ

Китай и САЩ продължават с взаимните обвинения за кибератаки

Китай и САЩ продължават с взаимните обвинения за кибератаки

Китай обвини САЩ за серията кибератаки срещу сайтове в страната. Твърди се, че са извършени минимум 32 атаки тази година.

Хуан Ченгкин, началник на Националната мрежа за компютърно реагиране, обяви, че разполага с доказателства за хакерски атаки, организирани от САЩ, срещу правителствени и бизнес сайтове на Китай.

Очаква се киберсигурността да бъде основна тема на разговорите между лидерите на двете страни в Калифорния в края на тази седмица. Китай твърди, че от началото на 2013 г. САЩ са извършили минимум 32 кибератаки срещу Китай.

Въпреки тези обвинения, китайските власти не смятат, че цялата отговорност носи Вашингтон. Според експертите, само съвместната борба срещу киберпрестъпленията може да даде резултат.

САЩ, на свой ред, също имат сериозни претенции към Китай. Според доклад на Пентагона, китайски хакери са похитили данни за военни разработки в края на май.

Китай отрече напълно обвиненията на Пентагона, твърдейки, че САЩ са направили грешен извод, като не са преценили адекватно възможностите си за обезпечаване на сигурността на данните във военното ведомство .

Коментар