„Икономедиа” с нова сделка на медийния пазар

„Икономедиа” АД,  най-голямата българска група за бизнес медии, купува 60% от “София Eхо Mедия” ЕООД. След сделката към портфолиото на компанията се прибавят и издания за чужденците в България (печатни медии) и за всички чужденци, които се интересуват от страната (уеб сайтове).
Това са вестник The Sofia Echo, списанието за недвижими имоти Property Wise и сайтовете sofiaecho.com, propertywisebulgaria.com и expatinbulgaria.com, съобщиха от Икономедиа.
„Работим върху проект за чужденците, които пребивават или посещават България с бизнес цели от около година. След анализ на пазара, най-добрата възможност за нас беше партньорство със „София Ехо Медия”, които са лидери в този сегмент и са създали много силни медии”, коментира Бисер Боев, изпълнителен директор на „Икономедиа”.
Чужденците, интересуващи се от България, се увеличават и този пазар ще продължи да нараства, смята Боев.
"Логична стъпка за нашата компания е да потърсим силен партньор, с който да продължим да развиваме този пазар”, коментира управляващият директор на "София Ехо Медия" Кристин Милнър. 
Сделката е внесена за одобрение в Комисията за защита на конкуренцията.
Неотдавна Икономедиа придоби бизнеса на IDG България, включващ няколко издания, фокусирани в областта на информационните и комуникационни технологии.

Коментар