JAR пусна на пазара у нас собствени компютри с Haswell

РС конфигурацията на Jar с четириядрен процесор Haswell

РС конфигурацията на Jar с четириядрен процесор Haswell, оперативна памет 8 GB и твърд диск 1000 GB

JAR Computers пусна в търговската си мрежа собствени компютри с новите процесори Intel Core от четвърто поколение, базирани на Haswell микроархитектура. Световната премиера на процесора беше преди броени дни, на изложението Computex в Тайван.

Предлаганата от българската компания конфигурация включва четириядрен процесор Haswell Core i5 4570 (3.2/3.6 GHz Turbo Boost) и разполага с 8GB DDR3 оперативна памет. Сред екстрите на компютъра е още видеокарта GeForce GT 630. Твърдият диск е 1000GB, SATA 6Gb/s (7200 rpm), а кутията e в черен цвят.

РС конфигурацията с цена 1049 лв. (с ДДС) включва безжична мултимедийна клавиатура, оптична USB мишка и двегодишна гаранция. JAR предлага също лаптопи и дънни платки с Haswell.

Новите процесори на Intel са особено подходящи за преносими устройства, както и за модели от типа „две в едно”, обединяващи възможностите на персонален компютър с удобството на таблет. Те значително увеличават живота на батерията на мобилните устройства и се отличават с високо съотношение на производителност спрямо енергопотребление.

„Партньорството ни с Intel е особено важно, тъй като то ни позволява да предложим на българските потребители конфигурации с водещи технологии едновременно със световната им премиера”, коментира Рашко Костов, изпълнителен директор на JAR Computers.

Коментари по темата: „JAR пусна на пазара у нас собствени компютри с Haswell”

добавете коментар...

  1. MNSP

    А на кой производител частите са негови, а?

  2. Митко

    Много важно. Ама как така се пуска собствен компютър с чужди части ми е много чудно. Най вероятно се има в предвид асемблиран(сглобен, направен) от тях. Пошъл опит за самореклама. Хората от бранша са наясно как сглобяваха компютри в таз измислена фирмица. Сладки приказки, а всъщност кощнии на килограм.

Коментар