Intel повдигна завесата пред Broadwell

Процесорите Broadwell ще предложат с 40% по-висока производителност от Haswell

Процесорите Broadwell ще предложат с 40% по-висока GPU производителност от Haswell

Intel разкри за първи път повече подробности за новия си процесор Broadwell, който ще наследи Haswell. Линията се очаква на пазара през втората половина на 2014 г. и включва три типа чипове – H, U и Y.

Серията Y ще се състои от SoC (системина един чип) с ултра ниска мощност, предназначени за таблети и дори смартфони. Предвиждат се двуядрени чипове с консумация 4,5W и 3,5W (TDP), с интегрирана графика GT2, поддържка на 8 GB памет LPDDR3-1600 и кеш с размер 4 MB.

U серията също е фокусирана върху енергийната ефективност. Това ще бъдат CPU (а не SoC) с консумация под 28W и 15W, предназначени за лаптопи и по-мощни таблети. Характеристиките са подобни като при Y серията – 4 MB кеш, поддръжка до 8 GB памет LPDDR3-1600, две CPU ядра и интегрирана графика GT2.

Накрая, H серията ще се състои от високопроизводителни чипове, с две и четири CPU ядра, графика GT3 или GT2 Iris pro, до 6 MB кеш памет и контролер с поддръжка на 32 GB оперативна памет DDR3L-1600. Чиповете H ще имат 47W TDP, с опция за 37W за сметка на производителността.

Коментар