Очите ни стават огромни след 100 000 години

Главите и очите на хората ще станат значително по-големи в следващите няколко десетилетия. В това ни убеждават учени-генетици и американският художник Николай Лам, който представя своята визия за еволюцията на човека в близко бъдеще.

Много от чертите на човешкото лице могат да се променят с помощта на генното инженерство, но някои особености ще бъдат резултат именно от естествената еволюция, пише Forbes.

Главите на хората ще стават по-големи, в резултат на увеличаването на мозъка. След 60 до 100 хиляди години човекът ще трябва да колонизира Слънчевата система, което няма да стане без тъмно пигментирана кожа, която да го пази от ултравиолетовото излъчване.

Уголемените очи, защитени с дебели клепачи, ще помогнат на хората да се пригодят към недостатъчната слънчева светлина. Големи ноздри пък ще облекчат дишането извън пределите на Земята.

Благодарение на генното инженерство хората ще могат да избират симетрични черти за лицата си. Наноимпланти в очите и под кожата ще позволят на човека да управлява устройства за свързване и развлечения.

Коментари по темата: „Очите ни стават огромни след 100 000 години”

добавете коментар...

  1. Е добре де

    Това, че главите ще станат по-големи, означава ли, че ражданията ще бъдат само секцио, щото като се замисли човек, тая огромна глава как ще излезе по-естествен път и става грозна гледка :))

  2. looprevil

    Ако забелязвате, само мъжът има уголемена глава. Дано не е за сметка на други части от тялото…

  3. Hair

    важно е че косата остава хубава 🙂

  4. Кирил Методиев

    Ей, големи глупости в тази статия.

  5. Blah

    Странно, веднага се сетих за Ам-Гъл… 🙂

  6. До mhm

    Като се има предвид експоненциалното развитие на техниката и технологиите, аз залагам 20-30 години за завладяване на Марс и още толкова за да се настаним на Луните на Юпитер и Сатурн

  7. Данчо

    Как ли ще изглеждат Китайците? 🙂

  8. mhm

    “След 60 до 100 хиляди години човекът ще трябва да колонизира Слънчевата система,…” аз залагам на само 100-200 години 😉

Коментар