Нов сайт съветва за отслабване

Нов сайт в интернет пространството съветва за здравословно намаляване на теглото. Redukcia.com дава информация по трите основни елемента, свързани с отслабването – здравословно хранене, двигателна активност и консултация с медицински специалист. Те са успешно съчетани в комплексната програма за отслабване “Редукция”, която е акцентът в сайта, посочват от сайта в IT in The Press

Сайтът представя около 70 медицински специалиста, които извършват безплатен медицински преглед и помагат на желаещите да намалят теглото си чрез програма “Редукция”. Освен общите съвети, посетителите могат да получат и конкретен отговор от специалист на зададен от тях въпрос, както и да се абонират безплатно за месечен електронен бюлетин. Предлага се и изчисление на личния индекс телесна маса (ИТМ) и количеството калории, които се приемат с различните храни.

В своите насоки за намаляване на теглото, redukcia.com се позовава на комплексния подход към отслабването, който включва умерено хранене, движение и консултация с медицински специалисти, които при необходимост могат да предпишат медикаментозно лечение.

Посетителите на сайта могат да изберат най-подходящата за тях комбинация от храни, която ще им помогне да поддържат здравословно тегло. Това е възможно благодарение на комбиниран виртуален калкулатор, който изчислява персоналния индекс телесна маса и необходимия дневен прием на калории. Чрез него всеки може да състави свое лично дневно меню, като следи количеството на приетите калории.

redukcia.com предлага и комплекс от упражнения, които лесно могат да се прилагат в домашни условия. Предлага се и информация колко време е необходимо, за да “се изгорят” калориите, приети с конкретни храни.

От последните проучвания на Световната здравна организация става ясно, че повече от 35 % от хората по света са с наднормено тегло или затлъстяване в различна степен. Това е и една от основните причини за нарастване на смъртността в САЩ.

Коментар