Nexus 7 – нов модел на компактния таблет

Google Nexus 7 предлага 7-инчов екран и поддържа работа в 4G LTE мрежи

Google Nexus 7 предлага екран с висока резолюция и поддържа работа в 4G LTE мрежи

Google все още не е обявил официално таблета Nexus 7 от второ поколение, но в интернет се появи достатъчно много информация за устройството. Според сайта DigiTimes.com, таблетът ще излезе на пазара през юли на цена от $229 за версия с 16 GB флаш памет.

Nexus 7 ще конкурира Apple iPad mini и други компактни таблети със 7-инчов екран, вкл. бъдещи модели Amazon Kindle Fire. Устройството ще се произвежда от тайванската компания Asus.

Очаква се таблетът на Google да стъпи на хардуерна платформа Qualcomm Snapdragon S4 Pro (APQ8064). В състава на едночиповата система (SoC) освен  четирите ядра Krait с тактова честота 1,5 GHz влиза още високопроизводителен графичен блок Adreno.

Nexus 7 ще предложи две камери – предна и задна, както и поддръжка на комуникации в 4G LTE мрежи. Вградената батерия ще бъде с капацитет 4000 мАч. Най-вероятно моделът ще работи под управление на операционна система Android 4.3.

Досега Google продаваше таблетите Nexus 7 на стартова цена от 199 долара. Очакваните 299 долара за новото устройство се разминават с досегашната политика на интернет компанията, но тази цена все още не е потвърдена официално.

Коментар