Българо-корейски ИТ форум се провежда днес в София

Българо-корейски ИТ форум се провежда днес в София
Представят технологията за безжичен достъп WiBro
12-06-2006
Българо-корейски форум по информационни и комуникационни технологии се провежда днес в „Гранд хотел София”. Форумът има статут на съпътстващо събитие на официалното посещение у нас на министър-председателя на Република Корея  г-жа Мьонг-сук Хан.
Представителите на държавни институции, частния сектор и телекомуникационни оператори ще бъдат приветствани от корейския премиер, председателя на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения Пламен Вачков и президента на Корейската агенция за международно сътрудничество  в областта на информационните и комуникационни технологии Сун-Бае Ким.
Ще бъде представена корейската технологията за безжичен широколентов достъп до информационни и комуникационни услуги WiBro. От корейска страна във форума ще участват представители на компаниите Samsung Electronics, Korean Telecom и Hyundai Information Technology.
По-късно през деня на неформална сесия ще бъдат обсъдени въпроси в областта на електронното правителство, инфраструктурата на информационните технологии, цифровото мултимедейно радиоразпръскване, както и възможности за разширяване на сътрудничеството на държавно и бизнес равнище.

Коментар