Microsoft продава таблети с 60% отстъпка на училищата

Таблети Surface RT на занижени цени ще могат да си купят училищата и университетите в 25 държави

Таблети Surface RT на занижени цени ще могат да си купят училищата и университетите в 25 държави

Microsoft предприе мащабна инициатива за снабдяване на училища и университети с таблети. Компанията ще доставя своите устройства Surface RT с отстъпка от 54% до 60%, в зависимост от конфигурацията.

Програмата на софтуерната компанията от Редмънт ще действа до края на лятото, съобщи The Next Web. От нея ще могат да се възползват образователни институции в 25 страни по света, сред които не фигурира България.

Училища и университети ще купуват само един модел Surface RT с вградени 32 GB памет за 199 долара без клавиатура, за $249 в комплект със сензорна клавиатура Touch Keyboard Cover и за $289 с механична клавиатура Type Keyboard Cover. На американският пазар тези конфигурации на таблета се продават съответно за $499, $599 и $629.

Програмата действа от 17 юни и ще приключи на 31 август. В нейния обхват попадат САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Япония, Австралия, Мексико, Южна Корея и др., общо 25 държави. Таблети с отстъпка могат да си купят училища, които предоставят пълно средно образование, както и университетите.

Мисията на Microsoft в сферата на образованието е да помогне на учебните заведения, учениците и преподавателите да реализират своя потенциал, коментират от компанията, допълвайки, че Surface RT е мощен инструмент за обучение.

Според анализатори на пазара обаче, инициативата на Microsoft не е благотворителна, а се явява изчистване на складовите наличности от Surface, преди компанията да пусне новия модел на таблета.

Surface излезе на пазара в края на 2013 г., но продажбите вървят вяло, за което признава и самата Microsoft. За първите пет месеца компанията успя да реализира само 1,1 млн. броя от Surface RT. В дебютния месец на Surface Pro пък бяха продадени 400 хиляди устройства. За сравнение, Apple продаде 3 милиона iPad 4 в първите три дни след пускане на таблета на пазара.

Очаква се новите модели Surface да излязат с предварително инсталирана операционна система Windows Blue (8.1). Устройствата ще бъдат оборудвани с по-мощни и по-икономични процесори, както и с повече памет. Предполага се също, че новият Surface ще може да работи по-дълго време на батерия.

Коментари по темата: „Microsoft продава таблети с 60% отстъпка на училищата”

добавете коментар...

  1. 7yjft

    Това е кампания на Майкрософт, а не на образователните министерства на съответните страни. Общо взето където пазара е подготвен и има перспективи за развитие там и се прави тази промоция..

  2. 1

    Еми така си е. Там са разбрали истината. Поздравявам Турците и им се радвам. Инвестират в образованието, и това след няколко години ще им се върне много добре. А тука наливат пари в магистрали и други глупости, и да чакат печалба. Ще я видят през крив макарон. И после се чудят защо всички напускали България.

  3. до 1

    От толкова много години на никого не му пука за образованието….за това сме на този хал. Ето смеем се на Турция, а тя обзаведе всичките си ученици с таблети айпад безплатно и налива милиарди в образованието! Постави условие на майкрософт,че ако иска подобна сделка сТурската страна,трябва да прехвърли част от производството в страната. За сведение турция има над 20 милиона учащи се.

  4. 1

    И отново България не участва… Е как да има развитие на образованието у нас, като не се участва в такива кампании? Вместо ония от министерството да участват в такива проекти, те се чудят как да крадат парите от народа. Заради това образованието ни е такова. Най-добре вън от България. 🙂

Коментар