Microsoft, HP и Samsung заедно срещу пиратството в Китай

Microsoft привлече нови партньори в борбата срещу пиратството в Китай

Microsoft привлече нови партньори в борбата срещу пиратството в Китай

HP и Samsung подписаха споразумение с Microsoft, в рамките на което се задължават да продават в Китай компютри само с предварително инсталиран лицензен софтуер.

Microsoft стартира антипиратската компания “Keep IT Real” в Китай през декември 2012 г. По-рано компанията подписа договор с лидера на местния компютърен пазар Lenovo.

Софтуерният гигант се опитва да убеди местното население колко опасно е използването на пиратски софтуер и изисква от китайските риселъри да прекратят продажбите на нелицензирани копия на Windows, Office и други продукти.

Нивото на пиратски софтуер в Китай е едно от най-високите в света. Компютрите се продават от самите производители с безплатен софтуер, различен от Windows. След това местните риселъри качват на РС-тата пиратския копия на Windows, като така постигат по-ниски цени.

Коментари по темата: „Microsoft, HP и Samsung заедно срещу пиратството в Китай”

добавете коментар...

  1. Драгомир

    Направо не разбрах какво са подписали. Ако сложат лицензиран Linux, тогава явно спазват споразумението. Вероятно става дума за магазините на споменатите производители, където ако искаш Windows, то ще трябва да ти е лицензиран. Иначе ще трябва да си качваш пиратско копие сам…

  2. Saevar

    е тва си e вид монопол, ако искам машина от HP без ОС кво прайм тогава … на тея след 3 години като им намалеят продажбите в Китай ще запо4нат да си продават машините без Win

Коментар