Sharp съди Samsung за нарушаване на нейни LCD патенти

Японската компания Sharp съди своя конкурент Samsung за нарушаване на патенти, свързани с LCD дисплеите. Процесът идва във време, когато производителите на дисплеи от течни кристали (LCD), като Sharp, Samsung и Sony, се намират в жестока ценова конкуренция и намаляващи маржове на печалба, писа CNET News.

Съдебният иск на Sharp е повдигнат в САЩ. Компанията търси компенсации както и забрана на продажба на продуктите на Samsung, за които се твърди, че нарушават пет от LCD патентите на Sharp, включително и един, който е свързан с технологията, използвана за подобряване на качеството на дисплеите.

Сред продуктите на Samsung, които нарушават патенти, са телевизори и монитори, както и мобилни телефони с вградени в тях LCD модули, казват от Sharp. От компанията не са разкрили каква е стойността на компенсацията, която ще искат от Samsung.

Sharp, третият най-голям LCD TV производител след Samsung и Sony, обяви през изминалата седмица, че ще похарчи $3.2 милиарда, за да построи в Япония най-голямата фабрика за LCD панели в света с цел да си върне първото място в индустрията.

Коментар