Отличиха изобретател на мобилна кабина

Компанията Jayco, занимаваща се с проектиране на интерфейси „човек-машина”, спечели признанието „изобретател на месеца” за юли на Autodesk, Inc. Дизайнерите на Jayco са създали нов тип мобилна електронна пилотска кабина за един от клиентите на компанията. Устройството осигурява на екипажа достъп до жизненоважни дигитализирани навигационни данни и до документацията за управление на пилотската кабина и пътническия салон.
Програмата „Изобретател на месеца” отличава най-новаторските дизайнерски и инженерни начинания на широката общност, която ползва софтуерния продукт Autodesk Inventor за създаване на дигитални прототипи.
„Нашата цел беше да вземем традиционното решение за мобилна пилотска кабина и да го направим по-малко и по-леко. Така кабината ще бъде по-лесна за пренасяне и ще може да се побира по-добре в летателните апарати”, споделя Хемант Мистри, президент на Jayco.
„Същевременно трябваше да се уверим, че потребителският интерфейс остава логичен и интуитивен, така че вкарването и извикването на данни да става лесно. В авиацията, важността на добре проектирания интерфейс не би могла да бъде преувеличена”, допълва Мистри.
За да се справи с тази сложна задача, Jayco проектира изцяло в 3D с помощта на софтуера Autodesk Inventor. Чрез създаването на 3D модели, екипът на Jayco е имал възможност да изследва виртуално своето решение още преди то да бъде създадено. За целта са използвани дигитални прототипи за симулация на реалното поведение на проектираното устройство, без да се налагат тестове със скъпоструващи физически прототипи.
„Създаването на дигитални прототипи ни позволи да визуализираме и анализираме предварително своите проекти, да ги проверим за евентуални проблеми”, казва Мистри. ”В резултат на това намалихме драстично броя повторения, необходими за изработване на окончателния проект. Като използвахме софтуера Autodesk Inventor, вероятно съкратихме цялостния цикъл на разработване с 50%, което пък ни позволи да доставим мобилното решение за електронна пилотска кабина на нашите клиенти за по-малко време”.
„Решението на Jayco за мобилна електронна пилотска кабина показва, че създаването на дигитални прототипи пести не само времето, но и парите на компаниите”, каза Робърт „Бъз” Корс, вицепрезидент на Autodesk в областта на производствените решения. „То служи и като двигател на иновации, дава повече възможности на компаниите да излязат със свежи нови идеи и проекти”, допълва Корс.
Всеки месец Autodesk избира „Изобретател на месеца” сред повече от 600 000 потребители на софтуерния продукт Autodesk Inventor.

Коментар