Oracle е пазарен лидер в средствата за съхранение на данни

Анализаторската компания IDC обяви корпорацията Oracle заводеща в продажбите на средства за съхранение на данни (Data Warehouse Platform Tools) въз основа на приходите от софтуер през 2006 г. Oracle е засилила водещата си позиция с пазарен дял от близо 33% и почти $1.87 милиардаприходи от софтуер, според доклада Пазарни дялове от продажба на средства за съхранение на данни в света през 2006 година”
Приходите на Oracle от продажба на средства за съхранение на данни санараснали с 13.1% – по-бързо от темпа на нарастване за цялата категория, който е 12.5%.
IDC определи Oracle и за водеща компания в продажбите в категорията Data Warehouse Management с пазарен дял от почти 41% и приходи от близо $1.8 милиарда за 2006 г. Най-прекият й конкурент в пазара на средства за управление на Data Warehouse изостава почти наполовина, с пазарен дял от 22.8% и приблизително $997.4 милиона от приходи, посочиха от корпорацията.
Oracle отново е лидер в пазарния дял на средства за съхранение на данни”, заяви Дан Весет, вицепрезидент „Бизнес проучвания” в IDC.
През 2006 г.Oracle показа добър ръст на приходите от всички свои средства за съхранение на данни. Бъдещето на пазара за Data Warehouse остава обещаващо, тъй като фирмите се стремят към интегриране и анализ, както на вече структурирани, така и на натрупващи се неструктурирани данни. Oracle предоставя инструменти и функционалности като Управление на пространствена информация (Spatial Information Management), необходими на компаниите за постигане на по-голяма прозрачност”, допълва Весет.

Коментар