iPhone приложение паркира Volvo без шофьор

Приложение за iPhone намира свободно място и паркира автомобила

Приложение за iPhone намира свободно място и паркира автомобила

Много автомобили умеят да паркират почти самостоятелно. Volvo отива една стъпка по-далеч, постигайки напълно автономно паркиране, без дори водачът да се намира в колата.

В близките дни компанията ще покаже пред журналисти концептуален модел, който сам намира свободно място и паркира. В процеса на паркиране се отчитат разположението и движението на други автомобили и пешеходци.

Технологията Vehicle 2 Infrastructure предполага използване на предаватели по пътищата. Те ще информират шофьорите за достъпността на съответни услуги за автоматично паркиране. Водачът може да остави колата си и да активира режим Autonomous Parking с помощта на приложение за iPhone.

Използвайки информация от датчици, приложението намира свободно място и управлява паркирането. Възможна е и обратната процедура. Шофьорът може да извика автомобила си от паркинга с помощта на приложение за iPhone.

Първият сериен автомобил Volvo, оборудван с новата система за паркиране, ще бъде XC90. Колата се очаква на пазара към края на 2014 г.

Коментари по темата: „iPhone приложение паркира Volvo без шофьор”

добавете коментар...

  1. Bobby

    Тази система е има от няколко години в АУДИ работи и хората си я ползват….просто не се прави реклама за това…

  2. Галя Ранчева

    Супер. Много яко. Изумена съм.

Коментар