Acer не вижда печалби в Windows Phone 8

Алън Бърнс смята, че Acer не е длъжна да налага бранда на Microsoft при смартфоните вместо нея

Алън Бърнс смята, че Acer и други производители не са длъжни да налагат бранда на Microsoft при смартфоните вместо нея

Acer заяви неотдавна интерес към пазара на смартфони под управление на Windows Phone 8. Сега обаче компанията се превръща в критик на мобилната платформа на Microsoft.

В интервю за Pocket-lint вицепрезидентът на подразделението за смартфони на Acer Алън Бърнс споделя, че харесва Windows Phone 8, но няма да заложи на нея без да печели.

„Когато някой в индустрията показва ръст, ние трябва да сме там. В момента знаем, че Android работи. Не смятаме, че предлагането на смартфони с Windows Phone е правилно решение тази година”, коментира Бърнс. По неговите думи, обемът на продажбите е много по-важен фактор за бизнеса.

Бърнс прави аналогия между Windows Phone 8 и LTE. „Можем технологично да пуснем LTE устройства, но ще направим това през следващата година, тъй като е свързано с обеми”.

Според него, Microsoft трябва по-активно да налага марката си на пазара за смартфони и развлечения. „Ние, както и много други от индустрията, не можем да направим бранда на Microsoft вместо нея”.

Ако компаниите решат да правят бизнес с Windows Phone 8 устройства, ще се натъкнат на трудности, с които се сблъска Nokia. Финландският производител се отказа от алтернативи и изцяло работи за бранда на Microsoft, загърбвайки собствените разработки.

Проблем за ръста на Windows Phone са и приложенията. Появяват се все повече разработчици, но бедата на Microsoft е, че за Windows приложенията по правило се плаща, докато програми със същата функционалност са безплатни за Android.

Acer не е сама в критиките към Windows Phone. По-рано подобни мнения се чуха и от разработчици на приложения, много от които не са склонни да инвестират в тази платформа.

Коментар