Atos и Samsung обявиха глобално партньорство

Atos ще си партнира на глобално ниво със Samsung в предлагането на ИТ решения за бизнеса

Atos ще си партнира на глобално ниво със Samsung в предлагането на ИТ решения за бизнеса

Atos и Samsung сключиха стратегическо партньорство за съвместнa разработка и маркетинг на ИТ решения за бизнеса.

Двете компании ще обединят опита на Atos в системната интеграция и технологиите, разработвани от Samsung, за да предложат цялостни услуги за търговия на дребно, цифрово осведомяване, интернет свързаност на превозни средства, компютърни услуги за крайни потребители, печатни и мобилни решения.

Според Atos, следващата ИТ революция ще преобрази начина, по който бизнесът използва технологиите. Големите данни, мобилните и облачните услуги ще дадат значителни възможности на потребителите. Сътрудничеството със Samsung ще позволи на компанията да предложи решения и услуги в крак с новите тенденции, посочиха от системния интегратор.

Samsung, от своя страна, ще разчита на партньорството с Atos, за да засили позициите си в корпоративния сектор, който е стратегически важен за корейската компания.

Atos ще интегрира и доставя решения на Samsung за клиенти от търговията, банковия сектор, автомобилната индустрия и публичния сектор. За търговците на дребно са предвидени интелигентни клиентски решения от двете компании. Доставчиците от автоиндустрията пък ще могат да предложат услуга за интегриране на личните таблети на клиентите с мониторите в превозните средства.

Логистичният и транспортният сектори ще получат решения за управление и оптимизиране на своите доставки. Големите предприятия и публичната администрация ще могат да преобразят своите работни среди, благодарение на решения за сигурен достъп за крайните потребители и услуги от типа BYOD (Bring Your Own Device), които ще улеснят интегрирането на таблети, мобилни и леки десктоп конфигурации в общата инфраструктура.

Партньорството на Atos със Samsung предвижда и решения за крайните потребители, базирани на технологии за виртуализация, които ще улеснят интеграцията на устройства в частна или хибридна облачна среда.

Коментар