Microsoft планира мащабни промени

Стив Балмър планира най-голямата промяна в Microsoft, откакто ръководи компанията

Стив Балмър планира най-голямата промяна в Microsoft, откакто ръководи компанията

На 1 юли генералният директор на Microsoft Стив Балмър ще разкрие план за мащабна реорганизация на компанията.

Топ мениджърите на софтуерния гигант са обезпокоени от неизвестността около предстоящите промени, тъй като Стив Балмър ги е обсъдил само с много тесен кръг ръководители и членове на борда на директорите, пише All Things Digital.

Преструктурирането ще бъде най-голямото откакто Балмър е начело на компанията. Последните значителни промени бяха през 2008 г. – тогава президентът на подразделението Microsoft Platforms & Services Кевин Джонсън, отговорен за стратегията Bing, премина неочаквано в Juniper Networks. Този негов ход и провалът на сделката с Yahoo подтикнаха Microsoft да преобразува подразделението в две отделни групи – Windows и Online Services.

Сега се очаква Стив Балмър да формира четири нови подразделения, отговорни съответно за корпоративните клиенти, хардуерния бизнес, разработката и поддръжката на операционни системи и за приложенията и услугите.

Още през миналата година Стив Балмър обяви, че Microsoft ще скъса със статута си на чист разработчик на софтуер и ще се впусне в бизнеса с хардуер и интернет услуги. Реализацията на подобен план е невъзможна без преструктуриране на компанията, като сигнал за това бяха и някои изненадващи оставки на топ мениджъри.

Коментар