Съветват Acer да смени стратегията

Уанг Дженг Танг продължава да вярва в бизнеса с персонални компютри

Уанг Дженг Танг продължава да вярва в бизнеса с персонални компютри

Въпреки че мобилните устройства продължават да настъпват на пазара, Acer не губи вяра в персоналните компютри.

Никакви джаджи не могат да заменят традиционните РС, които имат по-висока производителност, смята висш мениджър на компанията.

Acer няма да върви срещу пазара на десктопи и ноутбуци, въпреки растящата популярност на смартфоните и таблетите, категоричен е председателят на борда на директорите Уанг Дженг Танг пред акционерите на Acer.

Уанг вярва, че предприетите от Microsoft действия ще оживят компютърния пазар и че отношението на потребителите към Windows 8 постоянно се подобрява, пише Taipei Times.

Според анализатора Артур Лиао от Fubon Securities обаче, тайванският производител не бива да разчита изцяло на Microsoft и устройствата под управление на нейните операционни системи. Acer трябва да промени обичайния си начин на мислене, смята Лиао.

Анализаторът препоръчва на Acer да увеличи собствения си екип от програмисти и приоритетно да се заеме със създаване на приложения за Android. Освен това Лиао съветва компанията да разшири партньорството с Google в областта на мобилните Android устройства и хромбуците.

Ако Acer продължи да следва досегашната си стратегия на тясно партньорство с Microsoft и разработка предимно на Windows 8 устройства, то борбата на компанията с последствията от спада на РС пазара може да продължи твърде дълго, предупреди Лиао.

Коментар