Стереоскопични 3D дисплеи нахлуват в гейминга

Монитори, гейминг-лаптопи и киоски вече показват стереоскопични 3D изображения (снимка: Acer)

Вече не само професионалните дизайнери могат да се наслаждават на боравенето със стереоскопични 3D дисплеи: ново поколение екрани от Acer предоставя стереоскопичната 3D технология, без ползване на очила, и на геймърите, и на домашните потребители за забавление.

Дисплеите SpatialLabs View са предназначени за лично забавление и допълват усъвършенстваните SpatialLabs View Pro, които пък са за бизнес-клиенти. И двата са 15,6-инчови 4K екрани. Стереоскопичен 3D екран e вграден и в гейминг-лаптопа Predator Helios 300.

Стереоскопичen 3D гейминг

Геймърският екран SpatialLabs View радва любителите на игрите с 400 нита яркост на устройствата. Той е много лек: 1,5 кг, което значи, че без затруднения може да бъде грабнат и занесен на гейминг-парти.

Тънки и лесни за сгъване, дисплеите могат да се занесат на геймърско парти (снимка: Acer)

Acer SpatialLabs View се предлага заедно с изцяло нова платформа за стереоскопични 3D игри: SpatialLabs TrueGame е ново приложение, което предоставя стереоскопично 3D изживяване в света на игрите, така че геймърите да могат да се насладят на любимите си заглавия в истинския им блясък. Това е възможно, тъй като игрите по принцип са замислени в три измерения: разработчиците включват информация за пространствената дълбочина във всяка сцена и обект, който създават. SpatialLabs използва тази вече съществуваща информация, за да представи игрите в стереоскопично 3D качество.

Уникален предварително конфигуриран профил ще бъде наличен за всяко едно заглавие от над 50 популярни модерни и класически игри, които ще се предлагат при старта на тази услуга. Профили за допълнителни заглавия ще се добавят непрекъснато с течение на времето, за да може геймърите да получат възможност за незабравимо изживяване с всяка от любимите им игри.

Това е нов начин на игра, който предлага реализъм, какъвто геймърите не са изживявали преди. Помещенията изглеждат по-просторни, обектите са като естествени, а приключенията са много по-всепоглъщащи – с безупречно плавни движения, без забавяне и без нужда от специални очила.

…и на лаптопа

Стереоскопично 3D гейминг изживяване без използване на очила по същата технология е вградено и в геймърския лаптоп Predator Helios 300 SpatialLabs Edition. С този ход на Acer стереоскопичната технология нахлува в света на гейминга, което може да се окаже знаково събитие за цялата индустрия на виртуалните игри.

Игрите стават обемни и много по-реалистични със стереоскопичния 3D екран на Predator Helios 300 (снимка: Acer)„Развълнувани сме от факта, че можем да добавим ново измерение в гейминга с нашия Predator Helios 300 SpatialLabs Edition – единствен на пазара, позволяващ да се играят стереоскопични 3D игри без използване на очила“, каза Джери Као, главен оперативен директор на Acer. „Чрез интегриране на технологията SpatialLabs в геймърските ни лаптопи от серията Predator, се надяваме да създадем нова категория завладяващи геймърски изживявания”.

За професионалисти

Професионалните дизайнери пък могат да разчитат на 100% покритие на RGB цветовата гама на Adobe в обновените дисплеи SpatialLabs View Pro. Моделът върви с пълен комплект технологии, необходими за реализиране на творческите идеи. От Acer посочват, че са се постарали да създадат този модел с „интелигентен индустриален дизайн“, който позволява уредът да се вписва лесно във всякаква офис-среда – за да се правят въздействащи презентации в офисите на клиенти.

Стилният дизайн на професионалните SpatialLabs позволява лаптопите да се носят при клиенти за показване на стереоскопични 3D презентации (снимка: Acer)

Acer SpatialLabs View Pro стандартно поддържа всички основни файлови формати, включително наскоро добавения Datasmith. Това означава, че творците могат да използват софтуер за 3D дизайн като Revit, Solidworks и Cinema 4D, като инсталират плъгини за експортиране на Datasmith: когато проектът е готов за гледане, той може да бъде импортиран в SpatialLabs Model Viewer.

Интеграцията на Sketchfab допълнително опростява творческия процес, като дава на потребителите достъп до масивна онлайн библиотека от безплатни и първокласни 3D компоненти, които могат да бъдат използвани за собствени проекти.

От 2D към 3D

Патентованото решение на Acer SpatialLabs Go пък може да генерира стереоскопичен 3D образ от почти всяко 2D визуално съдържание, което може да се показва на цял екран, при това само с натискане на един бутон. Снимките изпъкват на екрана, обикновените уеб игри и видеоклиповете стават по-обемни и реалистични.

Може би най-важното е, че може да се създаде собствено съдържание със снимки или видеоклипове от потребителските устройства, които се импортират в системата, за да може SpatialLabs Go да генерира от тях симулирани стерео 3D изображения.

За широка публика

От Acer са предвидили и възможност за инсталиране на стереоскопичните дисплеи на обществени места. Затова е предвиден VESA крепежен модул за поставянето на Acer SpatialLabs View Pro на киоски или рекламни пана в магазини, търговски центрове и други публични места. Тук на помощ идва и система за разпознаване на жестовете на ръцете, така че да се предоставят на клиентите интерактивни изживявания.

Коментар