Chromebook Spin 311 – хибриден лаптоп за образованието

Хромбукът работи в 4 режима, вкл. лаптоп за писане или устройство за презентации
(снимка: Acer)

Четири нови хромбук устройства с иновативни технологии, издръжливи конструкции и редица функции, които ги оптимизират за образователни среди, обяви по-рано този месец тайванският производител Acer. Това са моделите Chromebook Spin 311, Chromebook 314, Chromebook 511 и Chromebook 512.

Популярността на тези устройства продължава да расте, благодарение на образователния пакет Chrome Education Upgrade, наред с иновациите в дизайна, функциите и технологиите на новите модели, заявиха от компанията. Моделът Chromebook Spin 311 (R722T/R723T), в частност, е хибридно устройство с издръжлива батерия, предназначено за ученици от 1-и до 12-и клас.

Хромбукът е оптимизиран за обучение навсякъде. Сензорният му, 11,6-инчов екран с бърза реакция е защитен с антимикробна технология (Antimicrobial Corning Gorilla Glass) със сребърни йони, устойчиви срещу носещи неприятни миризми и причиняващи петна микроорганизми.

Сензорният 11,6-инчов екран е защитен с антимикробна технология
(снимка: Acer)

Две панти, които могат да се завъртат до 360 градуса, позволяват работа с устройството в четири режима, сред които лаптоп при необходимост от писане, или в режим на презентация за работа в малки групи.

Процесорът MediaTek MT8183 осигурява достатъчна производителност за обучение и допринася за високата издръжливост на батерията до 15 часа. HD уебкамерата разполага с капак, който се поставя върху нея след обаждане за допълнителна безопасност.

Отличната свързаност на Chromebook 311 се осигурява от Wi-Fi 6 и технология Bluetooth 5.2 (за модела R723T) или Wi-Fi 5 и Bluetooth 4.2 (R722T), в зависимост от конфигурацията.

Моделът има удароустойчива конструкция по стандартите MIL-STD 810H
(снимка: Acer)

С образователния пакет Chrome Education учители и администратори биха могли да се възползват от пълната функционалност на хромбук устройствата и платформата Chrome OS, за да осигурят обучение на учениците. Наред с това, ИТ отделите лесно могат да ги управляват по метода Zero-touch enrollment (облачен достъп за управление), като устройствата автоматично инсталират целия необходим софтуер, веднага щом крайните потребители ги свържат към интернет.

Хромбуците са разработени, за да издържат на предизвикателствата в натоварената училищна среда, като имат удароустойчива конструкция, отговаряща на стандартите MIL-STD 810H. Ударопоглъщащи предпазители и подсилена конструкция ги защитават от падане от височина до 122 см и издържат при сила на натиск до 60 кг.

Екраните на Chromebook устройствата могат да бъдат отваряни до 180 градуса, което спомага те да не се повредят, когато учениците работят с тях, а уникална дренажна система, вградена в клавиатурата, спомага да се защитят вътрешните компоненти от инцидентно разливане на вода.

Екранът на хромбука може да бъде отварян до 180 градуса
(снимка: Acer)

Chromebook Spin 311, както и останалите модели, разполага с механично застопорени бутони, които ще затруднят учениците, ако се опитат да ги отстранят, но едновременно с това са лесни за поправка или смяна от ИТ администраторите. Широките монтажни скоби и подсилените входно-изходни портове също предотвратяват бързото им износване при регулярна употреба.

Новият хромбук идва с уникален тъчпад OceanGlass, произведен изцяло от пластмасови отпадъци, събрани от Световния океан. Рециклирането на тази пластмаса не само спомага за намаляване количеството на отпадъците, но и придава стъклена текстура на тъчпада и осигурява бързата му реакция при работа. Наред с това, Chromebook Spin 311 интегрира рециклирана (PCR) пластмаса в конструкцията си.

Коментар