Nokia Asha 501 – компактен, лесен за ползване смартфон

Компактният Asha 501 има 3-инчов екран и интуитивен потребителски интерфейс

Компактният Asha 501 има 3-инчов екран и интуитивен потребителски интерфейс

Nokia стартира днес продажбите на Asha 501, първия смартфон с новата Asha платформа. Моделът излиза тази седмица на пазарите в Тайланд и Пакистан, а скоро след това в Индия, Европа и други региони по света.

Asha 501 е проектиран с идеята да осигури лесен достъп на потребителите до всички желани функции, коментира Nokia. Устройството ще се продава на цена от 99 долара, преди начисляване на местните такси и данъци.

Смартфонът е достъпен в шест цвята – циан, ярко червен, жълт, ярко зелен, черен и бял. Опростеният дизайн се състои само от две части – здрава, сваляща се обвивка и устойчив на надраскване дисплей със закалено стъкло.

Asha 501 ще се продава в шест различни цветови варианта

Asha 501 ще се продава в няколко различни цветови варианта

Компактният Asha 501 има 3-инчов сензорен дисплей и тежи само 98 грама. Управлението е интуитивно, благодарение на Swipe интерфейса и лесното превключване между двата основни екрана – Home и Fastlane.

Home използва целия тъчскрийн за традиционното меню с приложения. Fastlane пък показва последните активности с телефона, както и предстоящите събития. Този екран поддържа също интеграция с Facebook и Twitter, позволявайки на потребителите да публикуват директно в социалните мрежи.

Новият Asha идва с предварително инсталиран Nokia Xpress Browser, който компресира до 90% интернет трафика с цел по-бързо и икономично сърфиране. Налични са също чат услуги като Line, Nimbuzz и WeChat, както и до 40 безплатни EA игри за сваляне, вкл. Plants vs. Zombies.

Коментар