$100 000 за открита уязвимост в Windows 8.1

Microsoft стимулира с големи парични награди откриването на уязвимости в Windows 8.1

Microsoft стимулира с големи парични награди откриването на уязвимости в Windows 8.1

Microsoft ще възнагради щедро специалистите, открили уязвимости в Windows 8.1 и Internet Explorer 11. До 100 хиляди долара ще вземат тези, които намерят начини за заобикаляне на вградения в операционната система механизъм за защита.

В допълнение, софтуерният гигант ще даде до 50 хиляди долара на спецове, които предложат идеи за защита на установените уязвимости в Windows 8.1. За откриване на критични уязвимости в Internet Explorer 11 компанията обещава да изплати до 50 хиляди долара.

Заявките за участие в конкурса за Windows 8.1 ще се приемат след излизане на предварителната версия на операционната система – Windows 8.1 Preview, очаквана до края на месеца.

Не се съобщава кога ще приключи надпреварата. Що се отнася до Internet Explorer 11, компанията ще приема заявки за открити уязвимости в продължение на 30 дни – от 26 юни до 26 юли.

И досега Microsoft ползваше услугите на външни специалисти по сигурност за подобряване на защитата на своите продукти, но за първи път прави това публично. Подобни конкурси провеждат и други големи компании, вкл. Google.

Коментари по темата: „$100 000 за открита уязвимост в Windows 8.1”

добавете коментар...

  1. [pen tester]

    Четете ли статията? Пише ДО т.е. по-малко от 100 000 $ …

  2. цветан василев собственик на ктб

    Ако нямат толкова свободни милиарди ще им ги дам назаем.

  3. mhm

    Ще имат ли толкова свободни милиарди да платят на всички открили уязвимости?

Коментар