Готвят първия хотел в Космоса

Първият хотел в космоса ще отвори врати през 2012 година. Поне такива са плановете на испанската компания Galactic Suite. Предприемачите вече са успели да си осигурят финансиране, твърди публикация в английския The Telegraph. По предварителни оценки, построяването и пускането в действие на хотел в орбита ще струва около 6 милиарда долара.

Хотелът ще се състои от няколко капсули, всяка с дължина 7 метра и диаметър 4 метра

Очаква се обаче начинанието да се изплати бързо. Три нощувки в космическия хотел ще струват около 4 милиона долара. А според прогнозите на Galactic Suite, в света има около 40 хиляди души, които са склонни да платят подобна сума.

Хотелът ще се състои от няколко капсули, всяка с дължина 7 метра и диаметър 4 метра. Част от капсулите ще бъдат предназначени за живеене. Гостите ще могат да се наслаждават на фантастични гледки през панорамните илюминатори.

Преди и след разходката в космоса, на туристите ще се предлага да отмарят в тузарски курорт на тропически остров. Когато пък са в орбита, гостите на хотела ще имат шанса да наблюдават 18 пъти в денонощие изгрева и залеза на слънцето, както и да се “потопят” в безтегловност.

Коментари по темата: „Готвят първия хотел в Космоса”

добавете коментар...

  1. Уруд

    2012 ? 😀

Коментар