S&T бележи 39% скок в бизнес решенията и консултантските услуги

Корпорацията S&T мащабно разширява консултантската си дейност и бизнеса с решения, става ясно от съобщение на компанията в IT in The Press. Системният интегратор е разширил и звеното за управлявани услуги през първата половина на 2007 година.
Общият размер на продажбите на S&T през първата половина на 2007 г. показва 11% растеж, спрямо първата половина на 2006 г, достигайки 228.7 милиона евро. Консултантският бизнес и бизнеса с решения са нараснали с 39% до 63.2 милиона евро.
В областта на управляваните услуги компанията отчита оборотен ръст от 13% с резултата си от 39.4 милиона евро, като по този начин отбелязва резултати далеч над пазарния растеж. Бизнесът с корпоративни системи се развива стабилно до приход от 126.1 милиона евро (+0.5%).
Пакетът от акции на S&T е постигнал нов рекорд през 2007 г. В края на юли цената е била 56.25 евро, което представлява нарастване от 43% от началото на годината насам.
Първата половина на 2007 година за S&T е била ангажирана основно с придобиването и интегрирането на IMG The Information Management Group. В допълнение към откриването на три центъра за компетенция, S&T се е концентрира и върху разрастването на SAP и други стратегически бизнес сфери, както и върху разширяване на опита си чрез сертифициране на технологии.

Коментар