Huawei инвестира в развитие на 5G мрежи

Huawei планира да стане един от основните доставчици на 5G технологии

Huawei планира да стане един от основните доставчици на 5G технологии

Китайският производител на телекомуникационно оборудване Huawei инвестира в разработки на безжични мрежи от пето поколение (5G). Компанията вярва, че заедно с други организации може да повлияе сериозно на пазара за 5G в Eвропа.

В периода 2020-2030 г. ще възникне необходимост от изграждане на безжични 5G мрежи, в резултат на инициативите, свързани к обработка на големи обеми данни, гласи официално съобщение на Huawei.

В следващите 10 години се очаква 1000-кратно увеличение на търсенето на мрежова пропускателна способност. Несъмнено, технологията 5G е един от начините за модернизиране на постоянно разрастващите се безжични мрежи, убеден е китайският гигант.

Новите възможности ще позволят на потребителите да се свързват към безжичните мрежи със скорост 10 гигабита в секунда (Gbps), или 100 пъти по-бързо спрямо сегашните мобилни връзки, обещават от компанията.

През миналата година изследователите на Huawei започнаха работа по развитие на технологията 5G. Huawei участва активно и в различни съвместни проекти в телеком индустрията, какъвто е например METIS.

Коментари по темата: „Huawei инвестира в развитие на 5G мрежи”

добавете коментар...

  1. :)

    ХУЙВЕЙ е нещо като бившия ЦИИТ 🙂 – комунистически държавен ИТ гигант 🙂

Коментар