Google набира доброволци за Street View

Доброволци с раници Treckker ще снимат недостъпните за автомобилите на Street View места

Доброволци с раници Treckker ще снимат недостъпните за автомобилите на Street View места

Популярната картографска услуга Street View разширява базата си, като за целта  Google използва не само прословутите автомобили за заснемане на обекти, но и доброволци за по-труднодостъпни места.

В момента компанията търси организации, които да направят снимки на места извън базата на Street View. Те ще получат от Google цялото необходимо оборудване за снимане – камера Street View и раница Trekker.

Trekker е компактна, носима версия на системата, използвана в автомобилите Street View. Основната й част е камера с 15 обектива, разположени на поставка над главата на снимащия.

Камерата може да прави едновременно 15 снимки, всяка с резолюция 46 мегапиксела. Доскоро само хора на Google и нейни партньори участваха в подобни мисии с Trekker.

Но сега всяка заинтересована некомерсиална организация може да участва в разширяването на StreetView, като за целта трябва да попълни специална уеб форма.

Google одобрява само нестопански и туристически организации, правителствени агенции, университети и изследователски групи. В резултат на тяхната дейност скоро Street View ще бъде допълнена с информация за още много места.

Коментар