Apple позиционира iOS 7 в корпоративния сегмент

Новата операционна система iOS 7 идва с редица подобрения спрямо iOS 6

Новата операционна система iOS 7 идва с редица подобрения спрямо iOS 6, насочени към бизнес потребителите

Apple заяви пригодността на своята мобилна платформа iOS 7 за корпоративан употреба. Бизнес клиентите ще бъдат привлечени от новите възможности на системата, които ще помогнат в работата им, смята компанията.

Нововъведенията в iOS 7 за корпоративни потребители са много, пише ZDNet. На първо място Apple акцентира върху повишената сигурност, вкл. при работа с различни документи. Изтъкват се също възможностите за настройка и разгръщане на мрежи от устройства.

Сред най-важните бизнес функции на iOS 7 са удобните услуги за управление на лицензи в App Store, специалното приложение за настройка на частни виртуални мрежи VPN и допълнителните средства за защита на корпоративната информация.

В списъка с корпоративни функции попадат още подобреният клиент за електронна поща с дългоочакваната поддръжка на PDF, новата конфигурация на MDM-протокола, корпоративният SSO (Single Sign On) и защитата на данните в приложенията, написани от външни разработчици.

Apple представи iOS 7 на форума за разработчици WWDC в началото на юни. Системата може да работи на всички мобилни устройства на Apple. Финалната версия на iOS 7 ще излезе едновременно със следващото поколение iPhone, но точната дата все още не е известна.

iOS 7 се отличава от iOS 6 с нов, съществено опростен потребителски интерфейс, с много допълнителни възможности. Някои от тях са заимствани от операционни системи на други разработчици.

Коментар