Android 5.0 ще работи и на хладилници

Android 5.0 с кодово име Key Lime Pie ще излезе отвъд пределите на мобилните устройства

Android 5.0 с кодово име Key Lime Pie ще излезе отвъд пределите на мобилните устройства

Следващата версия на операционната система Android с кодово име Key Lime Pie ще излезе отвъд пределите на смартфоните и таблетите. Производителите ще могат да ползват системата и на друг хардуер, вкл. домашна техника и носима електроника от рода на умните часовници.

Първи ще извлекат полза от новата Android 5.0 компании като Samsung и LG, които поддържат широка гама от устройства в категорията потребителска електроника. Представете си, например, хладилник или пералня с Android. А умните часовници, които се явяват допълнение към телефони и таблети, скоро ще се окажат на гребена на вълната, пише Уол Стрийт Джърнъл.

С новата операционна система Google ще се опита да реши в известна степен проблема с фрагментирането на платформата Android. Нейна характерна черта ще бъде способността й да работи на прости устройства с обем на оперативната памет 512 MB, а разработчиците на приложения ще пишат по-малко варианти на своя код.

Преди Android 5.0 ще се появи обновлението Android 4.3. В интернет вече изтекоха екрани на системата, снети от смартфон Samsung Galaxy S4, който се очаква на пазара в САЩ на 9 юли с цена 649 долара. Android 4.3 запазва името Jelly Bean, което означава, че в нея няма революционни промени.

Обновената Jelly Bean ще поддържа последната версия Bluetooth – 4.0 LE (Low Energy). Тази поддръжка е важна, предвид очаквания ръст на носимата електроника (часовници и очила), която ще се свързва към смартфона през Bluetooth.

Втората важна особеност на Android 4.3 е поддръжката на един от новите графични стандарти OpenGL ES 3.0, който ще издигне мобилните игри на следващо ниво. Обновлението на Android се очаква през юли.

Коментари по темата: „Android 5.0 ще работи и на хладилници”

добавете коментар...

  1. The_Internet

    Супер, сега и освен телефона и хладилника ще забива, точно когато най-много ти се пие бира….

Коментар