Microsoft зарадва потребителите с подобрения в Hotmail

Летвата при уеб базираните имейл услуги току-що беше вдигната – този път от Microsoft. Софтуерният гигант съобщи, че увеличава лимита за съхранение на данни в своята Hotmail от 2GB на 5GB.

Надпреварата за сторидж започна с Gmail на Google, но в момента уеб имейл услугата на най-голямата търсачка е на трето място със своя капацитет под 2,9GB. Yahoo все още води групата с рекламиран сторидж без ограничение.

Увеличението с над 2 пъти на мястото за съхранение на информация не е единствената новост за потребителите на Hotmail. От Microsoft казват, че сега техният уеб имейл ще отговаря по-бързо на командите на потребителите, писа dailytech.com.

Клиентите на Hotmail, разполагащи с множество контакти за един и същи човек, ще открият, че новата версия на имейл услугата събира всички двойници в един. Ако например получите съобщение от “Иван Петров” и кликнете “add contact”, но вече имате контакт “Иван Петров”, Hotmail ви известява за това и ви позволява да прибавите другия имейл адрес на Иван Петров към вече съществуващия контакт. Освен това, в новата версия има и помощник (wizard), с който потребителите могат да изчистят своите съществуващи двойнствени контакти.

Друга новост в Hotmail е, че уеб услугата вече блокира картинки и линкове в съобщения от непознати изпращачи и защитава от спамъри и фишинг. Освен това, вече има възможност за изпълняване на "forward" команда за имейл, но безплатните акаунти я поддържат само за други Hotmail акаунти – тук Gmail все още е по-напред.

Друга характеристика, на която потребителите ще се зарадват, е опцията за изключване на страницата “Today”. От компанията казват, че тя позволява незабавно разглеждане на кутията с писма. Характеристиката е добавена по молба на потребителите.

От екипа на Hotmail посочват, че ще продължат да добавят подобрения, според обратната връзка, която получават от потребителите.

Коментар