„Анонимните” похитиха данни на 100 000 корейци

Анонимните направиха поредни си удар - този път срещу правителствените сайтове на Южна Корея

Анонимните направиха поредния си удар – този път срещу правителствените сайтове на Южна Корея

Хакери от групата Anonymous похитиха данните на 100 000 южнокорейци. Властите в страната признаха официално, че атаката срещу сайта на президента и правителствени ведомства в края на юни е била успешна, предаде АФП.

В ръцете са хакерите са попаднали имена, рождени дати, идентификационни номера и IP адреси на потребители. Властите успокояват, че не са откраднати номера за социални осигуровки и пароли.

Според предварителните оценки, жертви на атаката са половината от всички регистрирани на атакуваните сайтове потребители. Администрацията на президента поднесе извинение на гражданите, които са пострадали от изтичането на данни.

„Анонимните” вече поеха отговорност за атаката от 25 юни. Те дори заплашиха, че ще публикуват секретни документи, които касаят конфликта със Северна Корея, но до този момент не са изпълнили обещанието си.

По-рано, след подобна хакерска атака в интернет се появиха данни за десетки хиляди американски военни, разположени на територията на Южна Корея. Общият брой на военните от САЩ в страната е 28 000.

Коментар